Analyse av itfag-bloggen

I dag har jeg sett nærmere på itfag-bloggen og skal analysere denne. Poenget med denne bloggen er at  ansatte ved Institutt for informatikk og e-læring ved NTNU skal få dele sin IT-kunnskap med andre og oppfordre til å studere IT ved NTNU. På høyreside på bloggen sier de selv at “Vi blogger om teknologi, IKT, sosiale medier, læring, studietips, forskning, effektivitet, tips og triks. Hos oss kan du velge mellom 50 høgskolefag nettbasert, eller ta et treårig nettbasert bachelorstudium i Informatikk”.

Hver enkelt “artikkel” som er postet på denne siden kalles et blogginnlegg. Leserne kan være alle, men er nok mer spesifisert de som interesserer seg for IT og som muligens studerer eller kan tenke seg å studerer IT. En kommentar er et innlegg som en leser har lagt igjen etter et blogginnlegg. Et eksempel på innlegg hvor kommentarer gir merverdi til startinnlegget kan du se her. Pål Simen Hem gir merverdi ved å tipse om mer informasjon om det som blogginnlegget allerede handler om.

Bloggplattformen som brukes i denne bloggen er wordpress.org. Denne er nok valgt siden en kan benytte eget domene, og dette er en fordel for en organisasjon som Hist/NTNU.

Det er mange elementer på denne siden som er smarte, som for eksempel muligheten til å benytte logo og selskapets egne farger på layout, hurtigknapper til twitter, facebook, youtube og RSS pluss flere andre nyttige valg i menyen nedover på høyre side. For meg som bare har vært innom noen få blogger enda, så gir det lite mening å sortere blogginnlegg på måneder. Kanskje dette er noe jeg skjønner nytten av etterhvert.

Bloggen er en viktig del av itfag da dette er en ypperlig måte å dele kunnskap på og samtidig få innspill og tilbakemelding fra leserne. Jeg vil tro at grunnen til at en har valgt navnet itfag er at det er dette som er fellesnevneren for de som blogger på denne siden og at de ønsker at flere skal ta itfagene ved ntnu.

En tagg er et ord som kan benyttes til å oppsummere teksten. Det kan gjerne være flere tagger til en tekst. Taggene på denne bloggen benyttes blant annet slik at blogginnleggene enkelt kan sorteres på kategori og  at det dermed blir enklere for leseren å finne fram til det en eventuelt leter etter.

Alt i alt synes jeg dette er en bra blogg. I tillegg til interessant innhold er det oversiktlig og enkelt å finne fram, og i tillegg er det nyttige verktøy i menyen til høyre på siden.

//Elisabeth

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s